Seminaari III, 14.11.2023

Energiamurros

Sähköenergiasta on muodostunut teollisen tuotannon ja yhteiskunnan toiminnallisuuden perusta. Sen tarjoamiin laajoihin mahdollisuuksiin perustuu yhä kasvamassa määrin yleinen hyvinvointi maailmassa.

SLM on ollut mukana luomassa edellytyksiä kasvavalle sähkönkäytölle rakentamalla siirtoyhteyksiä, jakelujärjestelmiä ja voimalaitoksia, sekä huolehtimalla niiden käytössäpidosta.

Sähköenergian omavaraisuudesta ja sen tuottamista hallittavissa olevilla, ympäristöämme mahdollisimman vähän kuormittavilla tuotantomuodoilla käsittelemme ” Energiamurros – Sähköenergia vihreiden elinolosuhteiden mahdollistajana” – seminaarissa.

Paimion kaupungintalolla järjestettävä III -seminaari
14.11.2023 käsittelee aihetta:

Energiamurros

Sähköenergia vihreiden elinolosuhteiden mahdollistajana

Puhujat:

Jouni LehtirantaSeminaarimme isäntä on toiminut parisenkymmentä vuotta Paimion Sähkömuseosäätiön toiminnanjohtajana, ja on osallistunut myös monien museon hankkeiden ja näyttelyiden suunnitteluun ja toteutukseen. Päätyökseen hän toimii Paimion kaupungin viestintäsuunnittelijana.
Elina EngmanCaverion Industria Oy, toimitusjohtaja 2020 alkaen; ÅF Consult Oy, johtaja, Uusiutuva energia ja energialiiketoimintakonsultointi 2017-2019; Pilothouse Advisory Oy, perustaja ja toimitusjohtaja 2015-2017; Voimaosakeyhtiö SF, toimitusjohtaja 2014-2016
Johanna Liipolavalmistavassa teollisuudessa hankintainsinöörinä, sekä kansainvälisissä yrityksissä tuotekehityksessä, ostotoiminnassa ja muotoilussa. Toimii Paimion kaupungilla kiertotalouden hankekoordinaattorina edistäen vihreän siirtymän tietoisuutta, sekä mahdollisuuksia.

Aihepiiri: Kiertotalous ja uudistuva energia vihreän siirtymän mahdollistajana
Jari JussinmäkiPaimion kaupunginjohtaja, seminaarin avaus
Veli-Pekka Nurmiturvallisuusjohtaja TVO-konserni, aikaisemmin pitkä ura valtiolla turvallisuustehtävissä mm. Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) johtajana, dosentti Tampereen yliopistossa

Aihepiiri: Ydinvoima – Auringonlaskusta päivänpaisteeseen
Annina Alasaaritoimii ydinvoima- ja tuulivoima-asiantuntijana Energiateollisuus ry:ssä (ET). Aiemmin työskennellyt ET:n Brysselin toimistolla EU:n energia- ja ilmastopolitiikan parissa.

Aihepiiri: Mitä pienydinvoimalat ovat ja mihin niitä voi käyttää, Milloin ne tulevat markkinoille sekä miten investointeja pienydinvoimaan voidaan edistää
Anni Mikkonentoimii Suomen Tuulivoimayhdistyksen toimitusjohtajana. Hän on ollut yhdistyksen palveluksessa yli 14 vuotta. Hänen aikanaan yhdistys ja tuulivoiman merkitys suomalaiselle energiasektorille on kasvanut merkittävästi.

Aihepiiri: Tuulivoiman huima kasvutarina marginaalista merkittäväksi energiakentän tukipilariksi, Puhdas, edullinen energia houkutin investoinneille Suomeen, Mitä kasvutarinan jatko vaatii sääntelyltä ja toimintaympäristöltä?
Antti Kosonentoimii tutkijaopettajana LUT-yliopiston sähkötekniikan osastolla. Toiminut aktiivisesti aurinkosähkön parissa vuodesta 2012 lähtien, merkittävissä rooleissa useissa kansainvälisissä hankkeissa, kuten esimerkiksi Neo-Carbon Energy, SOLETAIR, P2XEnable ja FinH2.

Aihepiiri: Aurinkovoiman mahdollisuudet Suomessa, Käyttökokemukset, Aurinkovoiman tuotannon kehitys, Teollisen mittakaavan aurinkovoimalat
Patrik Rautaheimotoiminut Elomaticin toimitusjohtajana seitsemän vuotta, aloittaa hallituksen puheenjohtajana kesällä 2023

Aihepiiri: Vety osaratkaisu pois fossiilisista polttoaineista, Naantalin vihreän vety- ja ammoniakkilaitoksen tilannekatsaus

Ohjelma:

09:00 - 09:10Tervetuloa seminaariin / isäntä Jouni Lehtiranta